Daniela Schwabe Britt Dorenbosch

16 juni t/m 19 juli 2018


In deze double solo presenteren we nieuwe werken van Daniela Schwabe en Britt Dorenbosch.

-schilderijen en werk op papier-


Souvenir

Daniela Schwabe (1984) schildert in verschillende thematische series. In de Souvenir serie onderzoekt zij de relatie van geschiedenis en geheugen tot het tastbare en het tijdelijke. Schijnbaar betekenisloze objecten, onopmerkelijke ruimtes en situaties worden geladen met betekenis door de herinnering die ermee verbonden is. Het ‘souvenir' is een tastbaar aanknopingspunt voor de herinnering, een springplank voor de gedachte aan een moment, een afgietsel van tijd en ruimte die zich in het verleden bevindt. In een tijd waarin beeldcultuur hysterisch is en spullen inwisselbaar, krijgen deze souvenirs door ze vast te leggen op doek aandacht en concentratie terug. Daniela studeerde in 2009 cum laude af aan de ArtEZ academie in Arnhem.

 


Padrão

Britt Dorenbosch won in 2017 het K.F. Hein Stipendium met haar schetsontwerp Thuis. De kleurrijke tekeningen en schilderijen die ze vervolgens in het Centraal Museum presenteerde komen voort uit nader onderzoek naar dit thema.

Britt heeft interesse voor de mens en zijn omgeving. Voor de onderwerpkeuze blijft ze letterlijk en figuurlijk dicht bij huis. Al schilderend onderzoekt zij haar wortels en de ingrediënten die bepalend zijn geweest voor haar identiteit. Welke elementen zijn belangrijk bij het vormen van een thuisgevoel en welke aspecten werken dit tegen? Welke rol spelen herkenning en herinnering hierbij? Wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten, wat zijn de herinneringen en wat is de werkelijkheid?

Haar recent afgeronde 'artist in residency' in Rio de Jainero (Brazilië) heeft haar onderzoek verbreed.

 

 

 

Speciaalbier wordt geschonken door
ontvang onze nieuwsbrief